Groningen heeft nu wél beet en haalt oude bekende terug naar de Eredivisie

Groningen heeft nu wél beet en haalt oude bekende terug naar de Eredivisie

19-04-2022 15:07 Laatste update: 15:12
31

Joey Pelupessy is op weg naar FC Groningen. De 28-jarige middenvelder zal komende zomer de overstap maken van Giresunspor uit Turkije naar de Trots van het Noorden.

De overgang van Pelupessy naar Groningen is op een haar na rond. Dat bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur na berichtgeving van Voetbal International. Afgelopen winter wilde de nummer acht van de Eredivisie al zaken doen met Giresunspor, maar toen ging de transfer niet door. Dat gaat nu wel gebeuren.

De afgelopen jaren maakte de 28-jarige middenvelder, die in Nederland voor FC Twente en Heracles Almelo uitkwam, vooral minuten bij Sheffield Wednesday in het Championship. Afgelopen zomer verruilde hij die club voor Giresunspor, maar het avontuur in Turkije is niet goed uitgepakt voor Pelupessy. Hij zat er voornamelijk op de bank.

De komst van de Tukker betekent dat Groningen, dat volgend seizoen wordt getraind door Frank Wormuth, zijn tweede zomeraanwinst alweer binnen heeft. Eerder werd bekend dat Ragnar Oratmangoen volgend seizoen in het groenwit zal spelen. Hij komt over van Go Ahead Eagles.