Veelbesproken overname NAC door City Football Group van de baan door veto

21 april 2022 om 23:03

Veel supporters van NAC Breda kunnen opgelucht ademhalen: de verkoop aan City Football Group gaat niet door. Dat melden Omroep Brabant en BN DeStem donderdagavond.

De stichting NOAD, die het zogeheten 'gouden aandeel' bezit, heeft de overname door CFG middels een veto tegengehouden. NAC zou voor ruim zeven miljoen euro verkocht worden, onder de voorwaarde dat NOAD, de cultuurbewakers van Keuken Kampioen Divisie-club, toestemming zouden geven. Dat gebeurde niet. City Football Group kan daardoor inpakken.

De voorgenomen overname lag erg gevoelig bij de trouwe supporters, die massaal protesteerden. Het was de bedoeling dat NAC een zusterclub zou worden van onder meer Manchester City, het Belgische Lommel SK en het Franse ESTAC Troyes. Omdat NOAD met een alternatief moest komen, is nu de alliantie NAC=Breda naar voren geschoven. Het gaat om een groep lokale ondernemers, die nog wel goedkeuring moet krijgen van de huidige clubeigenaar Wim van Aalst. Gebeurt dat niet, dan ontstaat er een impasse.