'Ten Hag gaat werken met 143 miljoen: twee Ajax-sterren én De Ligt op shortlist'

'Ten Hag gaat werken met 143 miljoen: twee Ajax-sterren én De Ligt op shortlist'

22 April - 11:42 Laatste update: 11:57
287

Het transferbudget van Manchester United voor volgend seizoen is bekend, meldt The Times: Erik ten Hag en de directie mogen minimaal 143 miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers. Antony, Lisandro Martínez én Matthijs de Ligt zouden op de shortlist staan.

Ten Hag neemt in de zomer het roer over van interim-manager Ralf Rangnick, die na de blamage tegen Liverpool (4-0 verlies) zei dat Manchester United tien nieuwe spelers nodig heeft. De directie is het niet eens met die stelling, maar realiseert zich wel dat er vers bloed nodig is. Die belofte is Ten Hag ook gedaan in de onderhandelingen.

Manchester United gaat in de zomer werken met een transferbudget van 143 miljoen euro. Dat bedrag loopt op als er spelers worden verkocht. Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard, Nemanja Matic en Edinson Cavani lopen uit hun contract en vertrekken transfervrij, terwijl de situatie van Eric Bailly, Phil Jones, Anthony Martial en Andreas Pereira onzeker is.

Antony, Martínez en De Ligt
Het 'recruitment team' op Old Trafford heeft al met Ten Hag gediscussieerd over spelers die Manchester United in de zomer zouden kunnen versterken. Antony is één van de targets. Volgens kwaliteitskrant The Times is de Braziliaanse uitblinker van Ajax beschikbaar voor een slordige 65 miljoen euro.

Antony is niet de enige Ajacied die wordt genoemd. Martínez zou eveneens op de shortlist van Ten Hag en Manchester United staan. Matthijs de Ligt, verdediger van Juventus en het Nederlands elftal, is kandidaat om de wankele defensie te versterken. Voor het middenveld komen Declan Rice (West Ham United) en Kalvin Phillips (Leeds United) in aanmerking.

Eén van de redenen van Manchester United om voor Ten Hag te kiezen, is zijn vermogen om spelers beter te maken. Ook wordt van de nieuwe manager verwacht dat hij 'underperforming stars' nieuw leven inblaast. Bruno Fernandes, Raphaël Varane en David de Gea worden op Old Trafford gezien als het fundament waarop Ten Hag het nieuwe United kan bouwen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s