Groningen pikt transfervrije stopper op bij Ajax: 'De potentie heeft hij zeker'

Groningen pikt transfervrije stopper op bij Ajax: 'De potentie heeft hij zeker'

22-04-2022 14:45
61

FC Groningen heeft - net als vorig seizoen - een verdediger transfervrij overgenomen van Ajax. Nu is Nordin Musampa degene die Amsterdam verruilt voor het hoge noorden.

Musampa heeft een contract tot medio 2025 getekend, met een optie voor nog een seizoen. Vorig jaar pikte Groningen Neraysho Kasanwirjo al transfervrij op bij Ajax. Inmiddels is de generatiegenoot van Musampa niet meer weg te denken uit het basiselftal van De Trots van het Noorden.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus reageert op de overstap. "Nordin is op het eerste oog wellicht een wat minder opvallende speler. Maar als je onder de radar kijkt en hem intensief analyseert, zie je heel veel goede dingen: hij is positioneel sterk, rustig aan de bal en heeft een goed voetballend vermogen."

"Wij zijn heel benieuwd hoe Nordin zich de komende seizoenen bij ons gaat ontwikkelen", gaat Fledderus verder. "Wij hebben daar goede verwachtingen van. Hopelijk kan hij snel aanhaken op Eredivisie-niveau en de concurrentie aangaan binnen de eerste selectie van FC Groningen. De potentie daarvoor heeft hij zeker."