'Bij Ajax was het bal inleveren bij Frenkie en met open mond kijken wat hij deed'

'Bij Ajax was het bal inleveren bij Frenkie en met open mond kijken wat hij deed'

22-04-2022 22:55
53

Lasse Schöne staat zaterdag met zijn ene voetballiefde tegenover de ander. NEC tegen Ajax wordt een mooie wedstrijd voor de Deense middenvelder, die nog altijd warme gevoelens koestert voor de club uit Amsterdam.

Schöne werd drie keer landskampioen met Ajax, won de beker, haalde de finale van de Europa League en strandde in de halve eindstrijd van de Champions League. "Met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Dusan Tadic, Donny van de Beek en Hakim Ziyech", somt de Deen op in gesprek met De Telegraaf. "Wat was het een genot om met zulke goede spelers te mogen samenspelen."

Het elftal onder Erik ten Hag, waar Schöne als controlerende middenvelder deel van uitmaakte, floreerde vooral in het seizoen 2018/2019. "Het was lekker om de bal bij Frenkie in te leveren en vervolgens met open mond te kijken wat hij ermee deed. Alles klopte in dat seizoen. Het plezier, onze onderlinge band, de onbevangenheid, het geweldige spel en de resultaten."

De regisseur van NEC heeft er dan ook alle vertrouwen in dat Ten Hag eenzelfde kunstje zal flikken bij Manchester United. "Als hij de tijd krijgt, kan hij ook daar iets moois neerzetten. Het eerste half jaar bij Ajax liep het niet. We zagen Eriks bedoelingen en tactisch zei hij zinnige dingen, maar het landde nog niet. Er ontstond een goede dialoog tussen Erik en de spelers. Toen begrepen we wat we van elkaar verlangden. Hij wilde op ons kunnen bouwen."