Volop vertrouwen: 'Lastige periode voor Ajax, hopelijk maken we daar gebruik van'

Volop vertrouwen: 'Lastige periode voor Ajax, hopelijk maken we daar gebruik van'

23-04-2022 08:10 Laatste update: 08:14
41

NEC hoopt de titelaspiraties van Ajax dit weekend een flinke knauw te geven. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van trainer Rogier Meijer met 5-0 van de Amsterdammers, maar daar laat NEC zich niet door afschrikken.

Een negatieve hoofdrol was er in die eerste wedstrijd tegen Ajax weggelegd voor NEC-back Bart van Rooij. Hij maakte een knullig eigen doelpunt. "Het was een pijnlijk begin van het seizoen", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "Maar ik schrik 's nachts niet meer wakker van die wedstrijd, hoor. Het was natuurlijk verschrikkelijk, maar ik heb toen als liefhebber wel genoten van de Arena en de sfeer daar. We willen ons in eigen huis revancheren tegen Ajax."

De verdediger vindt dat er veel is veranderd sinds de zware nederlaag tegen Ajax. "We hebben heel wat stappen gemaakt sinds die wedstrijd in de Arena. Dat hebben we dit seizoen niet altijd laten zien, maar we zijn zeker enorm gegroeid. Het zou mooi zijn als we dat voor eigen publiek kunnen bewijzen tegen Ajax."

NEC-trainer Meijer hoopt dat zijn ploeg kan profiteren van de titelspanning bij Ajax. "Ajax zit in een lastige periode. Zij zullen de spanning voelen van de titelstrijd en hopelijk maken wij daar gebruik van. Doordat het de eerste wedstrijd wordt sinds het aangekondigde vertrek van Ten Hag zal er veel aandacht worden geschonken aan dit duel. Voor onze spelers een mooi moment om zichzelf te laten zien."

NEC en Ajax trappen zaterdagmiddag om 16.30 uur af in De Goffert.