Oroz al sinds maart 'vast' in Oostenrijk, Vitesse baalt: 'Met overheid in gesprek'

Oroz al sinds maart 'vast' in Oostenrijk, Vitesse baalt: 'Met overheid in gesprek'

23-04-2022 10:18
15

Vitesse baalt van de situatie rondom Dominik Oroz. De mandekker zit al sinds de interlandperiode van maart vast in Oostenrijk, zijn geboorteland. Dat heeft alles te makenmet de dienstplichtregels in het land.

Bij de formaliteiten rond de dienstplicht in Oostenrijk is Oroz 'in gebreke gebleven', zo bevestigt trainer Thomas Letsch in gesprek met De Gelderlander. De schuld daarvan ligt niet bij Vitesse. "Maar al met al is de gehele situatie zeer onbevredigend", aldus Letsch. "We hebben te maken met dienstplichtregels in Oostenrijk. Het is duidelijk dat de gang van zaken daar niet optimaal is verlopen. Hopelijk sluit Dominik volgende week weer aan."

De kwestie suddert al sinds de jaarwisseling, zo geeft de Vitesse-trainer aan. "We zijn met overheid in gesprek. Ik dacht dat alles was geregeld. Maar dat is niet gebeurd. Ik baal hier wel van. We zitten al dun in de spelers en zijn hierdoor gewoon al langere tijd een speler kwijt."

Vitesse moet tegen Willem II een groot aantal spelers missen. Thomas Buitink is geschorst, terwijl Maximilian Wittek, Jeroen Houwen, Yann Gboho, Nikolai Baden Frederiksen en Enrico Hernández afwezig zijn vanwege blessures of ziekte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie