Transferrecord Cambuur lijkt in de maak: 'Kijk maar naar FC Groningen en Meijer'

Transferrecord Cambuur lijkt in de maak: 'Kijk maar naar FC Groningen en Meijer'

23-04-2022 11:16
30

SC Cambuur-back Alex Bangura komt dit seizoen misschien niet meer in actie en dat zou kunnen betekenen dat hij zijn laatste wedstrijd in het geel-blauw al gespeeld heeft. Technisch manager Foeke Booy bevestigt tegenover Voetbal International dat de linksback er goed op staat in Engeland.

De bij Feyenoord opgeleide Bangura werd in 2019 opgepikt door Cambuur en maakte zowel in de Eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie indruk. Hij ligt nog één jaar vast, terwijl Cambuur een optie heeft om zijn contract met nog een seizoen te verlengen, maar het heeft er alles schijn van dat hij die verbintenis niet uit gaat dienen.

Booy houdt hier ook rekening mee, hoewel hij nog geen direct contact heeft gehad met geïnteresseerde clubs. "We krijgen signalen dat hij nadrukkelijk gevolgd wordt vanuit Engeland. Alles kan natuurlijk heel snel gaan, kijk maar wat er bij FC Groningen en Bjorn Meijer gebeurd is", reageert hij tegenover VI.

Volgens het medium kan Bangura voor een nieuw transferrecord in Leeuwarden zorgen. Momenteel zijn Sander van de Streek (FC Utrecht, 2017) en Xavier Mous (PEC Zwolle, 2019) de duurst verkochte spelers in de Cambuur-historie: beiden gingen voor zes ton de deur uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie