Veermannetjes op de tribune bij Den Bosch - Volendam: Voor mij wel even zweten

Veermannetjes op de tribune bij Den Bosch - Volendam: "Voor mij wel even zweten"

25 april - 08:30
5 Reacties

Tim van Duijn

De promotie van FC Volendam is ook in huize Veerman goed gevierd. Onder toeziend oog van Henk en Joey Veerman wist Het Andere Oranje dat vrijdagavond bij FC Den Bosch voor elkaar te krijgen.

Voor het eerst in dertien jaar tijd speelt Volendam weer op het hoogste niveau van Nederland en dat is goed gevierd. "Als het dorp promoveert, mag je me zeker feliciteren", zegt Henk Veerman (31). Als Veerman een kat was geweest, was hij zeker een van zijn negen levens kwijtgeraakt. Hij was er namelijk allesbehalve gerust op dat het vrijdag zou gaan lukken. Dat het tot de laatste minuut spannend bleef, deed Veerman geen goed. "Ik stond echt met knikkende knieën op de tribune."

"Den Bosch gooide de druk er flink op het laatste kwartier, en dat balletje van de lijn... Het was voor mij wel even zweten. We hebben een slechte periode achter de rug, maar dit seizoen ook al een hoop geluk gehad, dus ik had wel het gevoel dat het goed zou komen. En anders hadden we nog twee wedstrijden gehad. We hebben een mooi feestje gevierd. Ik was rond een uur of half twee thuis, dus dat was wel oké. Nee, ik moest rijden, dus de biertjes moest ik laten staan."

De Veermannetjes trokken een hoop bekijks in Den Bosch. "De cameraman van ESPN vond ons wel interessant. Die zette ons om de haverklap op camera, haha. Iedere keer als we aan het juichen waren of een schreeuw gaven, draaide hij weer om. We hebben genoten en een fantastische avond gehad."

Veerman vertrok zeven jaar geleden bij Volendam, maar spreekt nog altijd in de we-vorm en zal dat blijven doen. Hij moest zich deze week plots verantwoorden nadat teksten uit een interview verkeerd geïnterpreteerd werden. Sommigen kregen de indruk dat Veerman nu al mikt op een vertrek bij Utrecht. "Mij werd gevraagd: Robert Mühren en jij in de spits? Ik zei: dat zou wat zijn. Dat antwoord zou ik ook geven wanneer iemand mij vraagt of ik naar FC Barcelona ga. Ik bedoelde het letterlijk: het zou wat zijn. De indruk werd een beetje gewekt alsof ik erg graag zou willen."

"Ja, ik heb hier best wel gezeik over gehad. Ik kreeg er veel vragen over en de supporters waren er ook niet zo blij mee. Welnee, ik wil helemaal niet weg. Ik speel hier pas drie maanden", zegt Veerman, die een rentree bij Volendam in de toekomst wél ziet zitten. "Voetballen voor je dorp is altijd prachtig. Dat zal ongetwijfeld in de toekomst een keer gaan gebeuren. Het is mooi dat Volendam en Utrecht elkaar weer tegenkomen in de Eredivisie."

Blessure
Veerman richt zich ondertussen op de slotfase van het seizoen. Hij liep in maart een lelijke enkelblessure op die hem al een tijdje zoet houdt. "Het gaat goed. Over twee weken hoop ik er weer bij te zijn. Gelukkig, want na tien weken was ik er wel aan toe. Dat is wel iets sneller dan ik had verwacht, maar die laatste weken moet ik natuurlijk wel goed doorkomen. Het voelt goed, het zijn de laatste loodjes."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie