'Het maakt me eerlijk gezegd niet uit of wij eerder of later spelen dan Ajax'

'Het maakt me eerlijk gezegd niet uit of wij eerder of later spelen dan Ajax'

24-04-2022 09:52
54

De spelers van PSV vinden het niet lastig om concurrent Ajax vaak op de valreep te zien winnen. Volgens Jordan Teze maakt het ook geen verschil dat de Amsterdammers dit weekeinde eerder in actie kwamen.

PSV mocht zaterdag lang hopen op puntenverlies van de Eredivisie-koploper, dat door een goal van Brian Brobbey met de schrik vrij kwam tegen NEC. Het is niet voor het eerst in de afgelopen maanden dat Ajax met de hakken over de sloot wint. "Of het mentaal zwaar is om Ajax telkens zo te zien winnen? Nee, dat doet niet zo veel met ons. We zijn bezig met onze eigen wedstrijd", reageert Teze in het Eindhovens Dagblad.

Opvallend genoeg komt PSV de laatste weken telkens ná de rivaal in actie. Volgens de verdediger is dat geen probleem. "Nee hoor. Het maakte me eerlijk gezegd echt niet uit of wij eerder of later spelen dan Ajax. We weten dat we moeten winnen om eventueel dichter in de buurt te kunnen komen. Meer kunnen we niet doen. We hebben allemaal nog heel veel vertrouwen dat we ze kunnen inhalen en uiteindelijk met de schaal staan."

Zelf knokte PSV zich zaterdag terug van een achterstand tegen SC Cambuur: 1-2. Het verschil tussen de titelconcurrenten blijft daardoor vier punten.