Onrust op Het Kasteel: Sparta-trainer Fraser per direct vertrokken

Onrust op Het Kasteel: Sparta-trainer Fraser per direct vertrokken

24 april - 21:20 Laatste update: 21:27
208 Reacties

Tim van Duijn

Henk Fraser vertrekt per direct bij Sparta. De clubleiding wilde het slot van het seizoen in zonder assistent-trainer Aleksandar Rankovic, waarop Fraser heeft besloten om zelf ook te stoppen, zo melden bronnen.

Fraser zou aan het einde van het seizoen sowieso al vertrekken: hij is vanaf aankomende zomer de nieuwe trainer van FC Utrecht. Technisch directeur Gerard Nijkamp zette Rankovic opzij, waarna Fraser zich solidair verklaarde jegens Rankovic. Laatstgenoemde is een kandidaat om met Fraser mee te gaan naar FC Utrecht, als assistent. Waarom Nijkamp van Rankovic af wilde, is niet duidelijk.

Het rommelt sowieso al langer bij Sparta. Niet alleen omdat de club keihard vecht tegen degradatie, maar ook omdat het vertrek van technisch directeur Henk van Stee het nodige heeft losgemaakt. Het is geen geheim dat Fraser en Van Stee het goed met elkaar konden vinden.

Sparta staat op de laatste plaats in de Eredivisie en heeft nog vier wedstrijden om directe degradatie te ontlopen. Het verschil met Fortuna Sittard, dat met 29 punten op de veertiende plaats staat, is vier punten. Willem ll (17e, 26 punten), PEC Zwolle (zestiende, 26 punten) staan ook nog boven Sparta.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie