Gert Kruys moet zoon Rick Kruys kritisch beoordelen: 'Hij zei: pa, blijf dit doen'

Gert Kruys moet zoon Rick Kruys kritisch beoordelen: 'Hij zei: pa, blijf dit doen'

24-04-2022 22:05
11

De verrichtingen van FC Utrecht-trainer Rick Kruys worden op de voet gevolgd door vader Gert. Kruys senior is niet alleen trainer van De Treffers, maar ook de vaste analist bij de radio-uitzendingen van RTV Utrecht en blijft dat op verzoek van zijn zoon ook doen.

Zondagmiddag was vader Kruys bij Feyenoord-FC Utrecht, om het elftal van zijn zoon te becommentariëren. Toen Rick Kruys naar voren werd geschoven als interim-opvolger van René Hake, hebben de twee overlegd over de RTV Utrecht-klusjes van Gert Kruys. "Rick zei: pa blijf dit doen, blijf kritisch. Dat ben ik ook", vertelt hij aan De Volkskrant. Zo vroeg hij zich tijdens een wedstrijd tegen Fortuna Sittard af waarom Bart Ramselaar gewisseld werd. "Na afloop zei Rick dat Ramselaar gewoon leeg was. Maar hij vertelt mij vooraf de opstelling niet, wie er fit is, wat er speelt."

Rick Kruys bevestigt dat, na afloop van de onfortuinlijke nederlaag in De Kuip: de kritische toon van zijn vader is alleen maar goed. "Hij moet gewoon rustig blijven. Lekker zeggen wat-ie vindt. Dat is zijn werk, dat kan-ie goed. Het zou gek zijn als Utrecht slecht speelt en hij zegt: het is best aardig. Dat slaat nergens op."

FC Utrecht verloor zondag diep in de extra tijd bij Feyenoord en staat na dertig Eredivisie-speelrondes zevende. Na de wedstrijden tegen NEC, PEC Zwolle, AZ en Willem II volgen hoogstwaarschijnlijk de play-offs.