Groningen haalt oude Eredivisie-bekende terug: 'Een jongen met persoonlijkheid'

Groningen haalt oude Eredivisie-bekende terug: 'Een jongen met persoonlijkheid'

25-04-2022 15:06 Laatste update: 15:51
23

Joey Pelupessy speelt vanaf volgend seizoen voor FC Groningen. Dat heeft de Trots van het Noorden maandag bekend gemaakt via de officiële kanalen. De middenvelder heeft een contract getekend dat hem tot medio 2025 in de Euroborg houdt.

Enkele dagen geleden sijpelde het nieuws al door dat Pelupessy terug zou keren in de Eredivisie. Groningen heeft het nieuws nu officieel bevestigd en meldt op de site dat de middenvelder, die eerder voor FC Twente, Heracles Almelo, Sheffield Wednesday en Giresunspor uitkwam, voor drie seizoenen heeft getekend.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is tevreden met de komst van de 28-jarige Tukker. "Joey is een ervaren speler en in een leeftijdscategorie waarin het voor ons moeilijk is om kwaliteit te vinden én vast te leggen", zegt hij op de clubsite. "Ik ben dan ook enorm blij dat we Joey hebben weten te contracteren. Hij heeft ervaring in de Eredivisie én in het buitenland, is een persoonlijkheid zowel op als buiten het veld en voegt specifieke kwaliteit toe aan ons middenveld."

Groningen probeerde al langer om Pelupessy te halen. "Nu is het ons alsnog gelukt. Joey zorgt voor balans én spreekt medespelers aan binnen en buiten de lijnen. Een zeer goede prof, die ons goed kan helpen in het realiseren van onze sportieve ambities in de komende jaren."

Pelupessy is de derde aanwinst voor het komend seizoen voor de Trots van het Noorden. Eerder werden Ragnar Oratmangoen en Nordin Musampa al vastgelegd.