De Mos voorspelt PSV-doorbraak: 'Volgend jaar gaan we van hem genieten'

De Mos voorspelt PSV-doorbraak: 'Volgend jaar gaan we van hem genieten'

25 april - 17:28 Laatste update: 17:59
63

Aad de Mos vindt het niet gek dat Johan Bakayoko nog geen kansen krijgt in het eerste elftal van PSV. De negentienjarige rechtsbuiten maakt namens de Eindhovense beloften furore in de Keuken Kampioen Divisie met zestien goals en elf assists in 29 duels.

Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad stelt dat Bakayoko wat weinig kansen krijgt van coach Roger Schmidt, maar De Mos is het daar niet mee eens. "Zolang je nog parkeerplaatsen zoekt voor gerenommeerde spelers, moet je daar niet aan beginnen", doelt de analist op het feit dat onder meer Joey Veerman al een paar keer als hangende rechtsbuiten speelde. "Je speelt voor de titel. Dan moet je die jongens de kans geven."

De Mos ziet dat er weinig noodzaak is om Bakayoko al voor de leeuwen te gooien. Hij verwacht wel dat de Belg vanaf komend seizoen hoge ogen gaat gooien. "Hij is aan de hand van de nieuwe trainer van PSV groot geworden. Die kunnen elkaar in de komende jaren groot maken. Volgend jaar gaan we genieten van Ruud van Nistelrooy én van Bakayoko."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s