Veel belangstelling voor Ajax-spits Haller, naam Zirkzee valt in Amsterdam

Veel belangstelling voor Ajax-spits Haller, naam Zirkzee valt in Amsterdam

27 april - 13:00 Laatste update: 13:06
119 Reacties

Tim van Duijn

Of Sébastien Haller na dit seizoen nog bij Ajax speelt is momenteel de vraag. Voor de Franse spits is veel belangstelling van grote clubs uit het buitenland. Ondertussen valt de naam van Joshua Zirkzee bij Ajax.

Haller, een aankoop van Erik ten Hag, heeft de nodige scepsis moeten overwinnen bij Ajax, maar is absoluut onmisbaar gebleken. Hij zette in de Champions League een record neer en is met tien goals grotendeels verantwoordelijk voor de vlekkeloze groepsfase van de Amsterdammers. In de competitie staat de teller op twintig goals en zeven assists, uitstekende cijfers voor een spits die door een deel van de Ajax-aanhang als 'niet goed genoeg' werd bestempeld.

Borussia Dortmund had in een eerder stadium belangstelling voor Haller en nu is het Bayern München dat in Duitse media genoemd wordt als mogelijke nieuwe club. Hoe concreet die belangstelling is, is nu niet te zeggen, maar volgens bronnen is er de afgelopen periode wel naar hem geïnformeerd. Ook een van de Milaan-clubs is naar verluidt geïnteresseerd en zo zijn er ongetwijfeld meer gegadigden. Haller ligt nog tot 2025 vast bij Ajax.

Zirkzee
De naam van Zirkzee is de afgelopen periode gevallen bij Ajax. Dat melden meerdere bronnen. Zirkzee lijkt bij Bayern op een dood spoor te zitten en staat open voor een vertrek als hij in München geen toekomst meer heeft. Zirkzee is verhuurd aan Anderlecht en keert na het seizoen terug in Duitsland, waar zijn contract hierna nog één jaar doorloopt.

Zirkzee, wiens naam al langer rondgaat bij Ajax, heeft zich bij Anderlecht bij meerdere clubs in de kijker gespeeld. Hij is de eerste spits in België en is tot nu toe verantwoordelijk geweest voor vijftien goals en zeven assists. Ajax heeft ook nog de beschikking over Brian Brobbey, maar het is de bedoeling dat hij na dit seizoen terugkeert bij RB Leipzig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!