'Napoli-icoon Mertens alsnog overstag na gesprekken met De Laurentiis'

'Napoli-icoon Mertens alsnog overstag na gesprekken met De Laurentiis'

27 april - 16:34 Laatste update: 17:08
14

Dries Mertens lijkt vooralsnog zijn contract te gaan verlengen bij SSC Napoli. Vanwege financiële problemen bij de club moet Mertens flink inleveren op zijn salaris, waar de aanvaller aanvankelijk moeite mee had. 

Dat weet La Gazetta dello Sport te melden. Mertens arriveerde in 2013 in Napels na een succesvolle periode bij PSV. De Belgische aanvaller is sindsdien uitgegroeid tot clubicoon. Mertens verdient met zijn huidige verbintenis naar verluidt ruim vier miljoen euro per jaar, maar door bezuinigingen bood Napoli een contractverlenging met een jaarsalaris van ongeveer anderhalf miljoen euro. Mertens zei niet direct 'ja' op het aanbod, maar lijkt nu toch van gedachte te zijn veranderd. 

Onder meer een bezoek van clubvoorzitter Aurelio de Laurentiis lijkt de doorslag te hebben gegeven, zo meldt de krant. De excentrieke voorzitter ging deze week langs bij Mertens om de contractonderhandelingen te bespreken. Inmiddels is de Belgische aanvaller overtuigd en is zijn wens om in Napels te blijven en daar zijn carrière te beëindigen. 

Mertens maakte zondag zijn 146ste treffer voor de Azzurri en had daar 393 wedstrijden voor nodig. De Belg is lang en breed topscorer in de clubgeschiedenis: Marek Hamsik scoorde 121 keer, Lorenzo Insigne kwam tot 119 en Diego Maradona maakte 115 treffers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie