Liverpool wint mager, maar overklast Villarreal en is hard op weg naar finale

Liverpool wint mager, maar overklast Villarreal en is hard op weg naar finale

27 april - 22:48 Laatste update: 27 april - 22:48
50

Liverpool lijkt alvast een hotel in de buurt van Parijs te kunnen zoeken, voor het weekend van 28 mei. The Reds zetten thuis tegen Villarreal een grote stap richting Champions League-finale: de 2-0 zege op Anfield was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Villarreal had in de kwartfinales voor een sensatie gezorgd door Bayern München uit te schakelen, maar het werd al snel duidelijk dat de eerste halve finale een hels karwei zou worden voor Arnaut Danjuma en zijn ploeggenoten. Liverpool bestookte het doel van Gerónimo Rulli, zag Sadio Mané rakelings missen en trof twee keer het aluminium: Jordan Henderson raakte de buitenkant van de paal en Thiago Alcântara had ook pech na een schot van grote afstand.

Na rust schakelde Liverpool een tandje bij en bezweek Villarreal alsnog onder de druk. Goals van Fabinho en Andy Robertson werden afgekeurd, tussendoor liep de ploeg van Jürgen Klopp uit naar een 2-0 voorsprong. Eerst viel een voorzet van Henderson bij de tweede paal binnen, nadat Pervis Estupiñán de bal ongelukkig toucheerde. Vrijwel meteen daarna werd Mané door Mohamed Salah vrij voor Rulli gezet.

Virgil van Dijk testte de Argentijnse sluitpost met een schot van afstand en Luis Díaz schoot voorlangs, waarna Liverpool in de slotfase de voet van het gaspedaal haalde. Villarreal kon echter niets meer uitrichten in de slotfase en moet in eigen huis een 2-0 achterstand goed zien te maken.

Die returnwedstrijd in El Madrigal wordt op dinsdag 3 mei afgewerkt. Als Liverpool zijn voorsprong vasthoudt, ziet het één dag later wie de tegenstander wordt tijdens de finale in Saint-Dénis: Real Madrid of Manchester City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie