FC Emmen verliest, maar gaat als kampioen naar de Eredivisie

29-04-2022 21:55 Laatste update: 22:22
90

Zonder te winnen is FC Emmen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie geworden. Het verloor zelf van FC Eindhoven, maar zag nummer twee FC Volendam ook  onderuit gaan bij FC Dordrecht. Met nog één wedstrijd te gaan kan Emmen niet meer ingehaald worden.

FC Eindhoven - FC Emmen 1-0
Emmen was twee weken geleden al zeker van promotie, maar de landstitel zou het seizoen pas écht afmaken. Eindhoven was echter niet van plan om mee te werken en kwam al na twee minuten spelen op voorsprong door Jasper Dahlhaus. De thuisploeg had al in de eerste helft kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar liet dat na.

In de tweede helft was Emmen een paar keer dicht bij de gelijkmaker. De aanvallende wissels van trainer Dick Lukkien hielpen Emmen niet.

FC Dordrecht - FC Volendam 3-2
FC Dordrecht klimt uit de gevarenzone door met 3-2 te stunten tegen FC Volendam. Voor de thuisploeg maakten Mauro Savastano, Stijn Meijer en Pascu de treffer. Volendam moest zich terugknokken van een 2-0 achterstand en deed dat via topscorer Robert Mühren. Nog voor rust werd het echter 3-1 door Pascu.

Pas in de slotfase maakte Volendam het weer spannend met de aansluitingstreffer van Francesco Antonucci. De 3-3 viel echter niet meer, waardoor Emmen kampioen is van de Keuken Kampioen Divisie zonder zelf te winnen.