Vitesse-middenvelder aast op vertrek: 'Vitesse ging er beide keren voor liggen'

Vitesse-middenvelder aast op vertrek: 'Vitesse ging er beide keren voor liggen'

30 april - 07:54
27

Patrick Vroegh twijfelt serieus over zijn toekomst bij Vitesse. De middenvelder moet het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten en hoopt de Arnhemmers na dit seizoen op huurbasis te verlaten.

Vroegh krijgt door blessures en schorsingen aan Vitesse-zijde weer een kans in de basis tegen Go Ahead Eagles, maar tevreden is hij op dit moment niet in Arnhem. De middenvelder stond pas twee keer in de basis dit seizoen. "Ik kan niet ontkennen dat mijn situatie bij Vitesse lastig is", vertelt Vroegh in gesprek met De Gelderlander. "Ik zit nu drie jaar in de selectie. Ik ben de status van talent ontgroeid. Dan is het zaak veel wedstrijden te spelen."

Het feit dat hij pas twee keer in de basis mocht beginnen dit seizoen, steekt bij Vroegh. "Ik sta voor dit seizoen op 24 optredens. In competitie, Europa League en KNVB Beker. Maar daar zitten ook wedstrijden bij met een minuut speeltijd. Of een paar minuten. Dat schiet niet op. Bero en Tronstad krijgen als blok op het middenveld de voorkeur. Zij zijn sterkhouders. Maar als ik onze lange reeks wedstrijden bekijk, met het Europese avontuur, had ik echt wel meer speeltijd verwacht. Dat doet pijn."

Vroegh hoopt dat hij na dit seizoen tijdelijk kan vertrekken. "Ik praat met mijn zaakwaarnemer, Louis Laros, wel over mijn toekomst. Dan gaat het vooral over verhuur. Daarover hebben we afgelopen zomer al gesproken. En in deze winter weer. Vitesse ging er beide keren voor liggen. Clubbelang gaat in zo'n geval voor op het individuele belang. De trainer wil een kwalitatief brede selectie. Het gevolg is alleen wel dat ik weinig wedstrijden speel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.