Wilde verhalen over aan Ajax gelinkte De Winter: 'We zullen zien wat het wordt'

Wilde verhalen over aan Ajax gelinkte De Winter: 'We zullen zien wat het wordt'

30-04-2022 11:10
16

Koni De Winter wordt in Italiaanse media gelinkt aan een vertrek bij Juventus, maar volgens zijn zaakwaarnemer klopt daar niets van. De Winter, in december genoemd bij Ajax, zou zijn reserverol zat zijn. De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport bracht dat naar buiten.

De Winter (19) speelt bij Juventus in de beloftenploeg en traint zo nu en dan mee met het eerste elftal. Hij zou een belangrijkere rol voor zichzelf weggelegd zien en daarom willen vertrekken. Onzin, zegt zijn zaakwaarnemer. "Koni is helemaal niet uitgekeken op Juventus. Zijn seizoen loopt zoals voorzien: hij kon debuteren bij de A-ploeg en is een vaste waarde bij de U23", zo klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Wedden

Meer odds

"Voor volgend seizoen zijn er drie mogelijkheden. Eén: Koni wordt één van de vaste verdedigers bij de A-kern. Twee: Koni wordt uitgeleend aan een goeie ploeg, bijvoorbeeld uit de Serie A, om nadien bij Juventus terug te keren. Drie: er komt een zeer aantrekkelijk bod voor een definitieve transfer, voor zowel Juventus als Koni, en hij vertrekt. Juventus kan nu eenmaal geen forse biedingen weigeren. We zullen zien wat het wordt, wij maken ons geen zorgen, maar andermaal: Koni is zeer gelukkig bij Juventus."

De Winter speelde dit seizoen 22 wedstrijden in de beloftenploeg van Juventus, maar kwam geen minuut in actie voor het eerste elftal. In december werd duidelijk dat Ajax hem hoog op de lijst heeft staan. Die geruchten gingen snel nadat de inmiddels vertrokken Marc Overmars vertelde dat hij een tip van Matthijs de Ligt, speler van Juventus, op zou volgen. Aangenomen werd dat het om De Winter ging, maar duidelijkheid daarover kwam er nooit.