Dessers ook in België onderwerp van gesprek: 'Ik zou alles doen om te blijven'

Dessers ook in België onderwerp van gesprek: 'Ik zou alles doen om te blijven'

30 April - 22:07
35

De toekomst van Conference League-topscorer Cyriel Dessers houdt ook de gemoederen in België bezig. De door Feyenoord van KRC Genk gehuurde spits is in Nederland weer opgebloeid en kan volgens vijftigvoudig Belgisch international Gert Verheyen beter niet teruggaan naar Genk.

Dessers werd tijdens het seizoen 2019/2020 gedeeld Eredivisie-topscorer bij Heracles Almelo en verdiende een toptransfer naar Genk. Na een matig seizoen in zijn geboorteland heeft de Nigeriaans international de draad weer opgepakt in Nederland: Feyenoord kan hem definitief overnemen, maar zal dan wel vier miljoen euro af moeten tikken. "Mocht ik in zijn plaats zijn, ik zou er alles aan doen om bij Feyenoord te blijven", adviseert Verheyen hem in zijn vaste rubriek voor Het Nieuwsblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

De Belgen hebben dit seizoen aan Romelu Lukaku kunnen zien hoe slecht de jacht op revanche uit kan pakken: de spits maakte vorig seizoen furore bij Internazionale, keerde terug bij Chelsea en worstelt in Londen met zichzelf. "Ik geloof niet dat wanneer je ergens niet slaagt, uitgeleend wordt en ­terugkeert, het dan wél zou lukken", aldus Verheyen. "Je moet altijd van nul beginnen als je elders gaat. Kijk naar Lukaku. Die heeft zijn status in Inter weggegooid. Terwijl je altijd beter presteert als je weet dat je ergens ­geapprecieerd wordt."

Feyenoord heeft nog tot 1 juni om de koopoptie te lichten, werd na de halve Conference League-finale tegen Olympique Marseille duidelijk. Een aantal fans is al een crowdfundingsactie gestart.