Jonk prijst 'cruciale speler van Ajax': 'Ik vind hem vaak ondergewaardeerd'

Jonk prijst 'cruciale speler van Ajax': 'Ik vind hem vaak ondergewaardeerd'

1 mei - 12:14
95

Wim Jonk vindt het mooi dat Davy Klaassen zaterdag floreerde in een rol achter aanvallers Dusan Tadic en Sébastien Haller bij Ajax. De 29-jarige aanvallende middenvelder maakte ook nog eens een schitterend doelpunt tijdens de 3-0 zege op PEC Zwolle.

Jonk prijst de Oranje-international. "Davy is natuurlijk een vrij allround speler. Ik vind hem vaak ondergewaardeerd, maar hij is zo cruciaal. Hij is een enorme teamspeler. Dat zien mensen vaak niet, maar hij maakt zoveel extra meters. Dat is zo bepalend", vertelt de FC Volendam-trainer bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN

"Voor een trainer is het een ideale speler. Hij weet gewoon wat er gevraagd wordt. Of het voor tien minuten is, een helft of een hele wedstrijd. Hij weet gewoon wat nodig is om dat te brengen wat het elftal nodig heeft", gaat Jonk verder. "Met zijn energie, hij kan doelpunten maken en kan verdedigend zijn dingen doen. Dat wil je als trainer in het elftal hebben."

Marciano Vink ziet wel dat Ajax lange tijd gebaat was bij 'een meer voetballende tien met Steven Berghuis'. "Dat ging ten koste van Klaassen, maar hij laat zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Hij komt er weer in en doet zijn job. Dat is knap. Je kunt ook denken: Shit ik ben mijn positie kwijt, ik ben toch een international. Maar dan toch die drive blijven houden, dat vind ik enorm knap."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie