'Cerny doet aangifte tegen de fan van Heracles die hem een klap gaf'

'Cerny doet aangifte tegen de fan van Heracles die hem een klap gaf'

02-05-2022 15:13
94

Vaclav Cerny heeft aangifte gedaan bij de politie. Aanleiding is de klap die de speler van FC Twente ontving van een supporter van Heracles Almelo tijdens de onderlinge streekderby, die in 1-1 eindigde.

De spelers van Twente en Heracles waren net in een opstootje betrokken geraakt achter het doel en daar mengden supporters van de harde kern van de Almelose club zich in. Op beelden is duidelijk te zien dat een toeschouwer achter de boarding staat en Cerny een ferme klap tegen het hoofd geeft. De Tsjech heeft nu dus aangifte gedaan, zo weet het Algemeen Dagblad te melden.

De 31-jarige man uit Almelo is al aangehouden en wordt verdacht van mishandeling. Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, hoopt dat een zware straf wordt opgelegd. "Stel dat de Heracles-supporter met z’n klap het oog van Cerny had geraakt... Dan houdt hij daar misschien wel blijvende gezichtsschade aan over of verliest een oog. In mijn optiek is dit gewoon een zware mishandeling, een aanslag op de gezondheid van een speler."

Naast de man die Cerny een klap gaf, zijn er nog twee mensen aangehouden rond Erve Asito. Het gaat in de andere twee gevallen laar verluidt om iemand die met vuurwerk gooide en iemand die agenten beledigde.