Fortuna voorkomt transfervrij vertrek van Seuntjens en licht optie

Fortuna voorkomt transfervrij vertrek van Seuntjens en licht optie

02-05-2022 15:42 Laatste update: 19:03
22

Mats Seuntjens gaat Fortuna Sittard in ieder geval niet transfervrij verlaten. De Limburgse club heeft bekend gemaakt dat het de eenjarige optie in het aflopende contract van de spelmaker gelicht heeft.

Seuntjens kwam in 2020 over van het Turkse Gençlerbirligi en werd al snel één van de bepalende spelers bij Fortuna. De dertigjarige Bredanaar speelde vorig jaar al 31 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde, en dit seizoen staat de teller na dertig competitieduels al op negen goals in de Eredivisie.

De club uit Sittard wil dan ook graag met hem verder en heeft de optie in het contract van Seuntjens gelicht. Daardoor ligt hij nog tot medio 2023 vast in Limburg, maar dat wil niet zeggen dat hij komende zomer hoe dan ook niet vertrekt. Fortuna kan nu geld aan de aanvallende middenvelder verdienen.

Naast het activeren van de optie in de verbintenis van Seuntjens, heeft Fortuna ook besloten om langer door te gaan met Mike van Beijnen en Tom Hendriks. De eerste speelt nu op huurbasis voor FC Den Bosch en laatstgenoemde wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal.