'Je kunt allerlei scenario’s schrijven, maar eigenlijk is het simpel: 7 punten'

'Je kunt allerlei scenario’s schrijven, maar eigenlijk is het simpel: 7 punten'

03-05-2022 12:23
14

Voor Sparta-middenvelder Sven Mijnans heeft de trainerswissel vooralsnog niet verkeerd uitgepakt. De nummer tien kreeg na de komst van Maurice Steijn direct het vertrouwen en speelde zaterdag tegen AZ de volle negentig minuten.

Ondanks een opzichtige misser vlak voor tijd kijkt Mijnans er met een goed gevoel op terug. "Ik heb de afgelopen dagen met de trainer gesproken. Hij gaf me aan dat hij iets meer aanvallende accenten wil leggen ten opzichte van de vorige trainer en dat hij vertrouwen in me heeft als nummer tien", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Dat is natuurlijk heel fijn om te horen. Elke voetballer wil belangrijk zijn voor zijn club. Ik ga er alles aan doen om dit ook de komende duels te zijn."

Sparta pakte tegen AZ in minuut 94 een punt, dankzij een rake vrije trap van Vito van Crooij. "Dat samen juichen bij die boarding, de supporters die ons van opwinding in de oren schreeuwden, de trainer die even verderop van pure blijdschap de lucht in sprong; dat alles samen zegt mij dat we het met elkaar gaan flikken. Man, wat was dat een heerlijk moment."

Dat ene puntje zou een wereld van verschil kunnen betekenen. Nummer zeventien Sparta staat nu op gelijke hoogte met PEC Zwolle en Willem II en treft FC Groningen, PEC en Heracles Almelo nog. Weet je, je kunt op dit moment allerlei scenario’s in je hoofd halen, maar eigenlijk is het heel simpel", aldus Mijnans. "We moeten gewoon nog zeven punten halen. Dan is de kans groot dat we er zijn."