'KNVB volgt internationale uitdoelpuntenregel, met play-offs op komst'

'KNVB volgt internationale uitdoelpuntenregel, met play-offs op komst'

De KNVB heeft vlak voor de start van de play-offs de puntjes op de i gezet. Ook in de strijd om Europees voetbal en promotie/degradatie is de uitdoelpuntenregel niet langer van kracht.

Vorig seizoen bestonden de play-offs noodgedwongen uit één wedstrijd, binnenkort zullen er weer heen- en terugwedstrijden afgewerkt worden. Daarin zullen uitdoelpunten bij een gelijke stand niet dubbel tellen, zoals in de Europese competities al sinds dit seizoen gebruikelijk is, meldt het AD. Als een tweeluik bijvoorbeeld in 1-1 en 2-2 eindigt, zal er een verlenging en mogelijk strafschoppen volgen.

De play-offs om promotie/degradatie beginnen op maandag 9 en dinsdag 10 mei, na de laatste Keuken Kampioen Divisie-speelronde van vrijdag. FC Eindhoven, ADO Den Haag, Excelsior en Roda JC hebben zich al geplaatst, NAC Breda, De Graafschap (via de reguliere stand) en Almere City (via de vierde periode) zijn in de race voor de twee resterende tickets.

De play-offs om Europees voetbal gaan op donderdag 19 mei van start. Nummer zes Vitesse is al geplaatst, nummer zeven FC Utrecht zal waarschijnlijk spoedig volgen. AZ hoopt nog ten koste van FC Twente aan de play-offs te ontsnappen, terwijl FC Groningen vooralsnog de beste papieren heeft voor het laatste startbewijs: Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, NEC, Heracles Almelo en SC Cambuur zijn echter ook nog serieus in de race.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s