Succestrainer Lucius: 'Lukt elk jaar weer, maar er mag versnelling komen bij PSV'

Succestrainer Lucius: 'Lukt elk jaar weer, maar er mag versnelling komen bij PSV'

04-05-2022 08:50
37

Theo Lucius heeft zich op een trainerscarrière gestort en leidde PSV O17 dit seizoen naar de titel, op het veld van Ajax nota bene. De oud-prof van onder meer FC Den Bosch, PSV en Feyenoord geniet van het werken met de PSV-jeugd, maar hoopt op termijn de stap naar het betaald voetbal te maken.

Zaterdag pakte hij met PSV O17 op De Toekomst de landstitel. "Jammer dat we vorige week een keer verloren en dat we niet ongeslagen kampioen werden. Maar we hebben ons prima herpakt en bij Ajax de titel pakken, is een mooie prestatie van onze spelers. Ze hebben daarna even een feestje kunnen vieren", vertelt succestrainer Lucius aan het Eindhovens Dagblad.

Prijzen pakken is echter niet het allerbelangrijkste in het jeugdvoetbal, beseft Lucius ook. "In de jeugdteams gaat het om andere vraagstukken dan bij de professionals, waar het altijd om het kampioenschap gaat. Binnen de opleiding proberen we zoveel mogelijk talenten klaar te stomen voor het hoogste niveau. Elk jaar lukt dat weer, maar er mag nog een versnelling komen", benadrukt hij. "Iedereen op De Herdgang werkt keihard om dat te verwezenlijken."

Uiteindelijk wil de 45-jarige Brabander ook in het trainersvak de top bereiken: Lucius hoopt volgend seizoen al deel te kunnen nemen aan de cursus betaald voetbal. "Dit jaar was het niet meer mogelijk om in te stromen, maar ik ga ervoor om bij de nieuwe lichting kandidaten te zitten. Ook in dit vak wil ik mezelf blijven uitdagen."