Heitinga zorgt voor bewondering bij Ajax: 'Hij weet precies wat we nodig hebben'

Heitinga zorgt voor bewondering bij Ajax: 'Hij weet precies wat we nodig hebben'

05-05-2022 09:49
10

John Heitinga maakt een prima indruk als trainer van Jong Ajax. Dat zegt Nordin Musampa, die als verdediger voor het beloftenelftal van de Amsterdammers speelt. Hij zegt veel geleerd te hebben.

Musampa kreeg bij Ajax onder 19 al met Heitinga te maken. "Hij heeft mij zien groeien tot de speler die ik nu ben", zegt hij op de Amsterdamse clubsite. "Heitinga voelt ons goed aan, weet wat wij nodig hebben en is uitstekend in de omgang met de spelers."

Het mooiste moment uit de nog jonge loopbaan van de twintigjarige Musampa werd ook begeleid door Heitinga. "Het kampioenschap met Ajax onder 19 met John als trainer", brengt de verdediger in herinnering. "Hij kreeg ons allemaal bij elkaar en we hadden een prachtig seizoen. We wonnen ook de beker en speelden goed in de UEFA Youth League."

In het seizoen 2018/2019 debuteerde Musampa al in het beloftenelftal van Ajax. Tot dusver speelde hij 55 wedstrijden voor Jong, waarin hij drie goals maakte. Debuteren voor de hoofdmacht van de regerend landskampioen lukte vooralsnog niet.