Chili wil plaats van Oranje-tegenstander Ecuador innemen op het WK

Chili wil plaats van Oranje-tegenstander Ecuador innemen op het WK

05-05-2022 18:14
16

De voetbalbond van Chili heeft bij de FIFA een klacht ingediend tegen Ecuador en hoopt zelf naar het WK te kunnen. Het verhaal gaat dat Ecuador-speler Byron Castillo niet is wie hij zegt dat hij is: hij zou helemaal niet uit Ecuador komen, maar uit Colombia. En ook zou hij drie jaar ouder zijn dan vermeld.

Het verhaal rond Castillo ging in de Zuid-Amerikaanse pers al een tijdje rond, maar Chili heeft nu daadwerkelijk een klacht ingediend. Het land hoopt nu zelf naar het WK te kunnen. Mocht de FIFA daarin meegaan, dan treft het Nederland in de groepsfase. 

Een Colombiaanse journalist bracht naar buiten dat Castillo niet in Ecuador, maar in Colombia geboren is. Over de mogelijke sancties werd toen nog wat lacherig gedaan, maar als het aan Chili ligt, volgt er uitsluiting. Castillo speelde in acht wedstrijden mee. Ecuador werd vierde, Chili zevende.

'Zeer serieuze onregelmatigheden over de registratie van spelers zijn onacceptabel, zeker als het om een WK gaat. Fair play zal zowel op als naast het veld zegevieren', aldus de Chileense bond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie