Speler van de Maand-award komt bij Ajax terecht, talent speelt bij Heerenveen

Speler van de Maand-award komt bij Ajax terecht, talent speelt bij Heerenveen

6 May - 18:20 Laatste update: 19:58
25

Davy Klaassen is door ESPN en Opta uitgeroepen tot Speler van de Maand april in de Eredivisie. Vrijdag werd de aanvallende middenvelder van Ajax verblijd met de award.

Dankzij Klaassen bleef Ajax in april in de titelrace en liep het in de Eredivisie geen schade op. De middenvelder zorgde voor de belangrijke gelijkmaker op bezoek bij FC Groningen, waar uiteindelijk met 1-3 gewonnen werd, en scoorde ook tijdens de moeizame zege op Sparta (2-1). Afgelopen weekend maakte Klaassen twee goals tegen PEC Zwolle en daarmee staat de teller in april voor hem op vier.

Klaassen stond dit seizoen lange tijd niet in het basiselftal van trainer Erik ten Hag, maar na de blessure van Antony is dat veranderd. Steven Berghuis verkaste namelijk naar de rechterkant, waardoor er op tien een vacature vrijkwam.

ESPN en Opta hebben ook de award voor Talent van de Maand april uitgereikt. Die ging naar Sydney van Hooijdonk van sc Heerenveen, die de afgelopen maand twee keer scoorde. Beide goals vielen in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen, die met 3-1 werd gewonnen. Wellicht speelde in de beslissing om Van Hooijdonk de award te geven ook nog mee dat hij afgelopen weekend tegen Cambuur, zij het op 1 mei, het net ook nog vond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s