'Ik val niet bij iedereen in de smaak bij Ajax, maar cijfers spreken voor zich'

'Ik val niet bij iedereen in de smaak bij Ajax, maar cijfers spreken voor zich'

06-05-2022 21:12
36

Edson Álvarez is trots dat hij vorige week tegen PEC Zwolle zijn honderdste wedstrijd voor Ajax speelde. De 24-jarige Mexicaan weet dat hij de nodige twijfels heeft moeten overwinnen in de Johan Cruijff Arena.

Álvarez kende een zeer moeizame start bij Ajax, dat hem in 2019 overnam van Club América. "Als eerste Mexicaan bij de club, was aan het begin best lastig. Maar de tijd gaat snel en nu zijn het alweer honderd wedstrijden. Daar word ik gelukkig van", laat de middenvelder weten aan Ajax TV.

Álvarez kent zijn rol in de ploeg van coach Erik ten Hag, maar beseft dat niet alle Ajax-fans kapot van hem zijn. "Mijn belangrijkste taken zijn ballen afpakken, de bal in de ploeg houden en naar mijn teamgenoten spelen. Dat is mijn werk. Ik weet dat ik niet altijd bij iedereen in de smaak val, omdat zij gewend zijn aan andere middenvelders, maar mijn cijfers spreken voor zich. Ik moet goed gepositioneerd staan en goed communiceren met mijn collega's."

Volgens de Mexicaanse international verloopt die communicatie met zijn ploeggenoten uitstekend ondanks de verschillende nationaliteiten. "Soms zijn er geen woorden nodig. Met observeren alleen al weet je waar je moet gaan lopen. Tijdens de wedstrijd leun je soms op je intuïtie. Ik kan het verder niet uitleggen, want het is iets wat je van binnen voelt."