Tagliafico eerlijk bij Ajax: 'Weet niet of het in zomer wel tot een transfer komt'

Tagliafico eerlijk bij Ajax: 'Weet niet of het in zomer wel tot een transfer komt'

7 May - 10:14
82

Het valt Nicolás Tagliafico op dat hij goed in de smaak valt bij de Ajax-fans. Vrijwel elke thuiswedstrijd wordt de Argentijnse verdediger hard toegejuicht en dat doet hem veel. Tagliafico gaat Nederland dan ook missen als hij zou vertrekken bij Ajax.

Tagliafico wordt vanwege zijn hoge rugnummer vaak als laatst omgeroepen door de stadionspeaker van Ajax. Het is een vast ritueel dat het Amsterdamse publiek dan uit zijn dak gaat. "Het publiek zingt dan ‘Nicóóoo, Nicóóoo, Nicóóo...", vertelt Tagliafico in gesprek met Het Parool. "Dat galmt zo lekker door het stadion. Het doet me heel veel, het motiveert me voor een wedstrijd. Het is iets unieks."

"Vier jaar stonden de mensen altijd aan mijn zijde, we hebben mooie momenten beleefd", vervolgt de 29-jarige linkspoot. "Ook slechte, maar gelukkig veel minder. Soms vraag ik af: waarom krijg ik zoveel liefde? Ik denk omdat ik voetbal zoals de fan dat zou doen: vol passie. Bij elke bal die langskomt, grijp ik mijn kans en vlieg erop af. En er gebeurde altijd wel wat bijzonders: een doelpunt, een blessure, een kaart, een assist."

"Als ik vertrek bij Ajax, ga ik de mensen het meest missen. Niet alleen de fans, maar ook die op straat. Beleefd, positief." Het is echter geen uitgemaakte zaak dat Tagliafico Ajax komende zomer verlaat. "Ik weet niet of het in de zomer wel tot een transfer komt. Ik heb nog een jaar een contract en dit is niet mijn beste seizoen. Ik wil er eigenlijk niet over spreken tot de competitie klaar is: het is belangrijk dat we kampioen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s