VP Award 2022: Antony, Gakpo en Sinisterra verwikkeld in nek-aan-nekrace

VP Award 2022: Antony, Gakpo en Sinisterra verwikkeld in nek-aan-nekrace

8 May - 12:00
57

De ontknoping is in zicht: wie wint de VP Award 2022? Inmiddels zijn er meer dan 10.000 stemmen uitgebracht op de beste speler van het Eredivisie-seizoen. De koppositie is nog altijd in handen van Antony, maar de concurrentie hijgt hem in de nek.

De aanvaller van Ajax verzamelde tot dusver 22 procent van de stemmen. Wordt de Braziliaan de opvolger van ploeggenoot Dusan Tadic? Vanuit Eindhoven en Rotterdam kan daar nog een stokje voor gestoken worden. PSV'er Cody Gakpo zit Antony op de hielen met twintig procent van de stemmen. Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra is ook nog in de race met negentien procent.

De stembussen zijn zondag nog open, dus er is nog kans om verandering aan te brengen aan de tussenstand. Jurriën Timber is momenteel 'the best of the rest' met elf procent, maar zijn achterstand lijkt te groot om het podium nog te halen.

Let wel: jouw stem telt zwaar mee. Vijftig procent van de uitslag wordt door de VP-community bepaald. De andere vijftig procent komt van de redactie van VoetbalPrimeur.

De VP Award ging eerder naar Hakim Ziyech (2016), Nicolai Jörgensen (2017), opnieuw Ziyech (2018), Matthijs de Ligt (2019) en vorig jaar dus Tadic (2021). Dit zijn de twintig kanshebbers van dit seizoen:


Wie was de beste speler van dit seizoen en verdient de VP Award 2022? Breng je stem uit via onderstaande poll, daar vind je de twintig genomineerden op alfabetische volgorde. Stemmen kan tot zondag 8 mei 23.59 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s