VP's Elftal van de Week: vijf Super Sunday-spelers, maar Willem II domineert

VP's Elftal van de Week: vijf Super Sunday-spelers, maar Willem II domineert

09-05-2022 10:00
47

De 32ste speelronde van het Eredivisie-seizoen was een buitengewoon enerverende: vrijdag en zaterdag was het aan de degradatiekandidaten, zondag was het Super Sunday. De topwedstrijden hebben twee afvaardigingen van PSV, twee van Feyenoord opgeleverd en één van AZ opgeleverd, maar Willem II maakte de meeste indruk en is met drie spelers hofleverancier.

Yvon Mvogo (PSV)
Dat het in extremis alsnog misging voor PSV, was vooral zuur voor Mvogo. De Zwitser had zijn ploeg in De Kuip nochtans talloze malen op de been gehouden. Zijn misschien wel beste optreden in twee jaar PSV, al was dat uiteraard een zeer schrale troost na het veelbesproken penaltymoment.

Freek Heerkens (Willem II)
De eerste van drie Willem II'ers in het lijstje. Zijn lichaam sputtert nogal eens tegen, maar als hij speelt, is de ervaren Heerkens meestal wel van meerwaarde voor Willem II. En dat was hij zaterdag ook tegen Heracles Almelo, waar De Tricolores hun beste voetbal van het seizoen speelden.

Wessel Dammers (Willem II)
Het kan snel gaan, zes dagen na zijn eigen goal tegen PSV – waarmee hij ons wekelijkse floplijstje haalde – was Dammers de aanjager bij het ontketende Willem II, dat thuis over Heracles heen walste. De 1-0 kwam van zijn voet.

Owen Wijndal (AZ)
Wat zou het idee van Ajax-trainer Erik ten Hag zijn geweest, om Sébastien Haller op Wijndal te zetten? De linksback kon naar hartenlust opstomen en bezorgde Ajax de nodige problemen. En dus staat hij alweer op tien (!) assists in dit Eredivisie-seizoen.

Mats Köhlert (Willem II)
Wat hadden ze vooraf gegeten bij Willem II, dat Heracles Almelo ook al met huid en haar opvrat? Köhlert was één van de drijvende krachten bij de energieke Tilburgers: de kleine Duitser vloog negentig minuten lang over het veld.

Younes Namli (Sparta)
Sparta was zaterdagavond als laatste aan de beurt en hoorde vooraf dat alle concurrenten een resultaat geboekt hadden: ga er maar aan staan… Sparta won zelf echter ook, nadat spelmaker Namli zijn ploeg bij de hand nam. Hij wees zijn ploeg de weg met een ragfijne steekpass.

Zian Flemming (Fortuna Sittard)
Waar zou Fortuna Sittard zijn zonder de spierballen van Zian Flemming, goed voor elf goals en vier assists? Dat de Limburgers uit van nummer vier FC Twente zouden winnen, had niemand verwacht, maar het gebeurde dankzij twee mooie goals van Flemming alsnog. Veilig is Fortuna echter nog steeds niet, zeker omdat Flemming woensdag geschorst is voor de wedstrijd tegen Vitesse.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
Waar veel van zijn ploeggenoten met de tong op de schoenen liepen, leefde Sinisterra op tegen PSV. De Colombiaan leverde een magistrale assist op Cyriel Dessers af, maar bewees zich ook als teamspeler: mede doordat hij het kon opbrengen om Joey Veerman voor de voeten te lopen, kreeg Feyenoord na een kansloze eerste helft alsnog grip op de wedstrijd.

Amin Sarr (sc Heerenveen)
Heerenveen durfde het in januari aan om ruim twee miljoen euro voor Sarr te betalen. Na een moeizame start van zijn Friese avontuur begint de Zweed steeds beter op stoom te komen. Zondag hield hij de onverwachte Europese dromen van Heerenveen levend, door de Friezen hoogstpersoonlijk aan een zege op Vitesse te helpen.

Cyriel Dessers (Feyenoord)
Net als Sinisterra tartte Dessers de wetten van de fysieke grenzen. Tegen PSV was hij 86 minuten lang dreigend, daarna werd hij ook beslissend. En zorgde hij voor gejuich in Rotterdam-Zuid én in Amsterdam.

Cody Gakpo (PSV)
De Kuip inspireert hem blijkbaar tot grootse daden: op Eerste Paasdag schoot hij PSV daar naar bekerwinst, zondag maakte hij twee supergoals. Na afloop ging het uiteraard vooral over het penaltymoment, maar de aanwezige Engelse scouts zullen het vooral over de bevliegingen van Gakpo gehad hebben.