Jans uit het veld geslagen: 'Dit is verschrikkelijk, Lukoki laat dochtertje na'

Jans uit het veld geslagen: 'Dit is verschrikkelijk, Lukoki laat dochtertje na'

09-05-2022 15:52 Laatste update: 16:06
18

Ron Jans is zwaar aangeslagen door het overlijden van Jody Lukoki op slechts 29-jarige leeftijd. De trainer van FC Twente werd maandagochtend door technisch directeur Jan Streuer op de hoogte gebracht.

"Dit is zo verschrikkelijk. Ik ben er kapot van", vertelt Jans aan De Telegraaf. Hij lichtte meteen zijn spelers in. "Virgil Misidjan, die jarenlang met Jody heeft samengespeeld in Bulgarije, heb ik persoonlijk opgebeld om sterkte te wensen, omdat zij goede vrienden zijn. Morgen komen we met z’n allen bij elkaar om stil te staan bij het overlijden van Jody en het gezamenlijk te verwerken. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte. Het is verschrikkelijk dat iemand zo jong overlijdt en hij laat ook een dochtertje achter. Het is heel triest."

Lukoki streek afgelopen zomer neer bij Twente, maar door een blessure kwam hij niet in actie voor de Tukkers. In februari maakten beide partijen een einde aan de samenwerking vanwege omstandigheden in de privésfeer. "Maar Jody werkte zijn revalidatie nog wel af bij de fysotherapiepraktijk van onze fysio Ralph Speerstra in Enschede. Die revalidatie was vrijwel afgerond. Hij was bijna weer fit."

Jans werkte ook bij PEC Zwolle al met de rechtsbuiten samen. "Ik heb heel mooie herinneringen aan Jody. Als ik aan hem denk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het was zo’n fijne jongen om mee te werken, altijd vrolijk en ook heel lief. Hij wilde altijd graag trainen. Op die manier wil ik ’m herinneren."