Geen Liverpool-truc voor Feyenoord: 'Niet gedaan met AZ, weet niet meer waarom'

Geen Liverpool-truc voor Feyenoord: 'Niet gedaan met AZ, weet niet meer waarom'

13 May - 08:56
40

Feyenoord gaat zich 'op eigen kracht' voorbereiden op de Conference League-finale tegen AS Roma. De Rotterdammers beleggen een trainingskamp in Portugal, schakelen geen extra mental coach in en gaan met onderlinge partijtjes toewerken naar de eindstrijd.

Feyenoord heeft al een mental coach in de gelederen en haalt geen extra mankracht op dat gebied binnen, bevestigt trainer Arne Slot. Daarbij volgt de club niet het voorbeeld van Liverpool, dat in aanloop naar de Champions League-finale van 2019 Benfica B strikte, om de speelstijl van tegenstander Tottenham Hotspur na te bootsen. "We nemen voldoende spelers mee om elf tegen elf te kunnen spelen en dan moet één ploeg uiteraard de speelwijze van AS Roma nabootsen", wordt Slot geciteerd door het Algemeen Dagblad. Liverpool-assistent Pepijn Lijnders benaderde toen overigens AZ, waar Slot destijds werkzaam was. "Uiteindelijk hebben we dat toch niet gedaan. Ik weet niet eens de exacte reden meer waarom niet."

Feyenoord speelt zondag nog tegen FC Twente en heeft daarna nog anderhalve week tot aan de finale. Tyrell Malacia kampt momenteel met hamstringklachten en het is nog niet duidelijk hoe ernstig die zijn. Mogelijk kan de langdurig geblesseerde doelman Justin Bijlow in Tirana zijn rentree maken. "Het gaat wel goed met Justin, maar hij doet zeker nog niet alles mee. We leggen er ook geen druk op, laten we maar kijken hoe ver hij komt. Normaal was zijn seizoen voorbij en voor een gewone wedstrijd hadden we het nooit overwogen. Maar dit is zo'n bijzondere wedstrijd, het is logisch dat we kijken hoe ver hij kan komen. Er is nog tijd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s