Van Gaal op KKD-gala: 'Maar ik vind dit eigenlijk een hele domme verkiezing'

Van Gaal op KKD-gala: 'Maar ik vind dit eigenlijk een hele domme verkiezing'

Louis van Gaal werd donderdagavond opgetrommeld om de uitblinkers van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen in het zonnetje te zetten. De bondscoach had echter zijn bedenkingen bij de categorie waarin Robert Mühren (FC Volendam) als winnaar is uitverkozen.

Mühren – goed voor 29 treffers en twaalf assists – is verkozen tot beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. Van Gaal sprak echter liever van de 'meest waardevolle speler'. "Een linksback kun je niet met een spits vergelijken, dus ik vind dit eigenlijk een hele domme verkiezing", wordt de bondscoach geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Van Gaal benadrukte wel het belang van de Keuken Kampioen Divisie voor het Nederlandse voetballandschap. "Over het algemeen zijn de internationals níét in de eerste divisie te vinden. Maar het is wel het begin van een ontwikkeling. In de huidige selectie van het Nederlands elftal zitten minstens tien spelers die in de eerste divisie hebben gespeeld."

Naast Mühren werden ook Nick Olij (NAC Breda, beste keeper), Johan Bakayoko (Jong PSV, grootste talent), Thijs Dallinga (Excelsior, topscorer) gelauwerd. Dick Lukkien (FC Emmen) is verkozen tot beste trainer, maar kon vanwege ziekte zijn prijs niet zelf in ontvangst nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s