PSV-fans vallen 'vaders met kinderen' van NEC aan: 'Zaten als ratten in de val'

PSV-fans vallen 'vaders met kinderen' van NEC aan: 'Zaten als ratten in de val'

Ongeveer 300 supporters van NEC zijn woensdagavond na de uitwedstrijd bij PSV (3-2 voor de nummer twee van Nederland) belaagd door een groep Eindhovense fans. Volgens de politie zijn er meerdere lichtgewonden gevallen.

In De Gelderlander valt te lezen dat 300 Nijmegenaren nietsvermoedend op weg waren naar hun auto's, toen ze werden lastiggevallen door mannen met capuchons op. Dat waren waarschijnlijk aanhangers van PSV, zo heeft de politie laten weten. Er werden rake klappen uitgedeeld.

Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, spreekt zijn afschuw uit. "Ze zaten bij de ingang van die garage echt als ratten in de val. Er liepen ook ouderen tussen. Vaders met kinderen. Onschuldige supporters. Als je dat hoort, schieten de trainen je in de ogen. Je kind of je vader zal er maar tussen lopen."

PSV meldt dat het al excuses heeft aangeboden aan NEC. "In het stadion zijn wij natuurlijk eindverantwoordelijk en buiten, dus ook rondom de parkeergarage, is dat in principe de politie. Het gaat immers om openbare ruimte. We betreuren dat dit is gebeurd en vandaar ook onze excuses aan NEC."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s