Willem II gaat mogelijk bizarre slotdag tegemoet: 'Drie scenario's zijn mogelijk'

Willem II gaat mogelijk bizarre slotdag tegemoet: 'Drie scenario's zijn mogelijk'

Willem II heeft zondag een thuisoverwinning op FC Utrecht nodig om in de Eredivisie te blijven, maar is zelfs dan nog niet zeker van handhaving. Trainer Kevin Hofland merkt echter niet dat het meer spanning oplevert.

Als de Tricolores verliezen van of gelijkspelen tegen Utrecht, dan valt het doek en speelt Willem II volgend seizoen een treetje lager. Bij winst op de Domstedelingen is het afhankelijk van de resultaten van Fortuna Sittard en Sparta en zal het moeten afwachten of het op de vijftiende, zestiende of zeventiende plaats gaat eindigen.

Hofland merkt weinig extra spanning bij zijn jongens. "Het klinkt misschien gek, maar doordat 100 procent duidelijk is wat we moeten doen heerst er rust in de groep", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Natuurlijk is er ook gezonde spanning, dat is een goed teken."

Dat Willem II ook niets zou kunnen hebben aan een overwinning, zorgt voor een bijzondere dynamiek. Dat is onbekend terrein voor de trainer. "Het is zoals het is, maar het is zeker bijzonder dat alle drie de scenario's op de laatste speeldag nog mogelijk zijn. Dat heb ik niet eerder meegemaakt. Maar aan denken in 'als' hebben we niets. We moeten winnen en dan pas naar anderen kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s