'Als je ontkent dat het spannend is, lieg je of doe je gewoon stoer'

'Als je ontkent dat het spannend is, lieg je of doe je gewoon stoer'

Fortuna Sittard en trainer Sjors Ultee leven in spanning toe naar de laatste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Als er op bezoek bij NEC gewonnen wordt, is handhaving in de Eredivisie hoe dan ook een feit.

De spelers en staf van Fortuna reizen zaterdag al af naar Nijmegen en doen dat met de spanning in hun lijf. "Niemand ontkent dat het spannend is en als je dat wel doet lieg je, of wil je stoer overkomen", erkent Ultee in gesprek met 1Limburg. "We hebben het al maanden over finales en dit is dan de finale der finales."

Spanning en vertrouwen in de goede afloop gaan wel hand in hand in Den Haag. "We weten dat we het kunnen We hebben veel mensen teruggekregen en het team dat veel punten heeft gepakt, is nu weer bij elkaar. Ze hebben bewezen dat ze onder druk kunnen presteren en ze hebben bewezen dat ze kunnen winnen als het moet. Nu moet dat morgen nog een keer gebeuren."

Fortuna treft met NEC een tegenstander die ook nog ergens voor speelt. De Nijmegenaren hebben met een overwinning een grote kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal en zal het duel dus zeker niet laten lopen. Voor beide ploegen staat er dus veel op het spel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s