Ik heb onder veel coaches mogen werken, maar Rijkaard heb ik het hoogst zitten

"Ik heb onder veel coaches mogen werken, maar Rijkaard heb ik het hoogst zitten"

15 May - 09:02
45

Giovanni van Bronckhorst greep met Rangers FC naast de landstitel, maar hij kan nog wel de Europa League en de Schotse beker winnen. Het mogelijk historische succes laat de Nederlandse manager niet onberoerd.

"Het betekent heel veel voor mij dat ik met Rangers in de finale sta", zegt Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Als speler heb ik titels en cups mogen winnen en als coach van Feyenoord ben ik natuurlijk ook succesvol geweest. Maar nu krijg ik de kans om met Rangers prijzen te winnen. Dat doet me echt wel wat. Eerlijk gezegd ben ik gewoon vereerd dat ik de finales mag spelen. Niet heel veel managers van Rangers hebben een Europese finale mogen spelen. En slechts eentje heeft hem gewonnen", doelt hij op de Europa Cup II-zege uit 1972.

Rangers rekende in de halve finale af met RB Leipzig en krijgt nu met Eintracht Frankfurt opnieuw te maken met een Duitse tegenstander. "Weinig mensen gaven ons in november een kans dat we de finale zouden bereiken. Het bewijst dat je met de juiste mentaliteit en spirit iedere tegenstander kunt verslaan. Daar geloof ik heilig in en dat hebben we gedaan. Daar ben ik vreselijk trots op. We zijn één wedstrijd verwijderd van eeuwige roem", aldus Van Bronckhorst.

In Sevilla moet het gebeuren voor de Schotse topclub. Van Bronckhorst bewaart goede herinneringen aan Spanje, waar hij onder coach Frank Rijkaard succesvol was met FC Barcelona. "Ik heb onder veel coaches mogen werken, maar Rijkaard heb ik het hoogst zitten. Ik denk dat zijn stijl van werken, zijn karakter en gedrag, de manier hoe hij het voetbal benaderde, het meest overeenkomt met de persoon en trainer die ik ben geworden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s