PEC Zwolle moet vier à vijf miljoen wegsnijden en denkt externe geldschieters

PEC Zwolle moet vier à vijf miljoen wegsnijden en denkt externe geldschieters

15-05-2022 14:05 Laatste update: 14:21
11

De financiële situatie van PEC Zwolle was al niet rooskleurig en wordt er door de degradatie uit de Eredivisie niet beter op. Algemeen directeur Marcel Boudesteyn erkent dat de Blauwvingers het mes in de uitgaven moeten zetten.

PEC doet na tien jaar een stapje terug en speelt volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. "Het houdt in dat we terug moeten, dat we zullen moeten bezuinigen", vertelt Boudesteyn aan Voetbal International. "Qua begroting zullen we vier of vijf miljoen moeten wegsnijden. Dat geld moet je vinden, zoeken. Normaal kan je dat opvangen met eigen vermogen. Maar dat was er niet toen ik hier kwam."

Boudesteyn benadrukt dat het doel van PEC is om binnen één jaar weer te promoveren. De club spiegelt zich aan FC Emmen, dat echter een kleinere organisatie heeft en minder hoefde te snijden in de selectie na de degradatie. De Zwolse directeur ziet nog een andere optie. "Op het moment dat je geld tekort komt moet je geld zoeken. Dat kan bij een rijke voorzitter zijn of bij een groep mensen die geld in willen leggen (…) Er zijn heel wat clubs die in de steigers worden gehouden door extern kapitaal. Of dat noodzakelijk is? Het ligt er ook aan wat je gaat doen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om niet voor promotie te gaan. Dan ga je beknibbelen op je selectie. Dat is niet wat we willen."

Bij PEC hebben ongeveer vijftien spelers een doorlopend contract. Ook Dick Schreuder ligt nog vast, maar het is niet vanzelfsprekend dat hij blijft. Dat heeft te maken met zijn broer Alfred Schreuder, die bij Ajax aan de slag gaat. Ook is het afwachten waar de toekomst van technisch directeur Mike Willems ligt. "Ik wil het ook goed maken! Ik ben geen wegloper. Maar als anderen een andere keuze willen maken dan moeten ze dat doen. Ik wil vechten."