Slot streept Feyenoord-duo weg: 'Als ze zelf ook twijfelen, wordt het lastig'

Slot streept Feyenoord-duo weg: 'Als ze zelf ook twijfelen, wordt het lastig'

15-05-2022 15:20
49

Gernot Trauner en Reiss Nelson ontbreken in de laatste competitiewedstrijd van Feyenoord, thuis tegen FC Twente. Arne Slot bevestigt dat de verdediger en aanvaller hamstringklachten hebben, net als Tyrell Malacia.

"Dat is wel jammer", zegt Slot bij ESPN over de afwezigheid van Trauner en Nelson. De Engelse aanvaller haakte in de warming-up af. "Ergens is dat ook wel een bewuste keuze", voegt de Feyenoord-trainer eraan toe. "Ze hebben iets te veel hamstringklachten om een risico te nemen. Als er geen finale was geweest, hadden ze waarschijnlijk gespeeld. Maar als ze zelf ook twijfelen, wordt het lastig."

De schade bij Malacia is groter dan bij Trauner en Nelson, waardoor er een vraagteken staat achter zijn inzetbaarheid tijdens de Conference League-finale tegen AS Roma (25 mei). Slot wanhoopt niet. "We starten woensdag met trainen en de finale is een week later. Ik heb alle hoop en verwachting dat hij erbij gaat zijn. Ik baseer me niet alleen op de medische staf, maar ook op het gevoel van Tyrell zelf."