'Dit is mooie club, we hebben potentie om heel snel weer in Eredivisie te komen'

'Dit is mooie club, we hebben potentie om heel snel weer in Eredivisie te komen'

15 May - 21:11
63

Willem II-coach Kevin Hofland won zondagmiddag met 3-0 van FC Utrecht, maar zat er na afloop toch flink doorheen. De degradatie van de Tricolores valt uiteraard zwaar bij de oefenmeester.

Onder Hofland pakte Willem II nog veel punten in het slot van de Eredivisie, maar het bleek niet genoeg voor handhaving. Na de degradatie stak de Tilburgse aanhang Hofland en co. en hart onder de riem. "Dat is een compliment waard voor de fans", stelt de coach bij ESPN. "Ik wil ze bedanken namens mijzelf, het team en de staf. De teleurstelling en emotie is megagroot, ook bij mij. Ik weet het ook even niet..."

Hofland heeft bij Willem II aan aflopend contract, waardoor het na de degradatie hoogst onzeker is waar zijn toekomst ligt. "Wat ik al vaker gezegd heb: we gaan aan het eind van de competitie met elkaar in gesprek. Het was natuurlijk de bedoeling dat we ons zouden handhaven, maar het is niet aan mij, maar aan de club. Ik zie het wel."

Zou Hofland überhaupt wel openstaan voor een langer verblijf bij de nummer zeventien van de Eredivisie? "Ik ben altijd bereid om te luisteren. Ik heb het goed naar mijn zin bij deze club, ook met de mensen om me heen. Dit is gewoon een mooie club, we hebben potentie om heel snel weer terug te komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s