Janssen kijkt zijn ogen uit bij Fortuna: 'Geen rare speler voor Feyenoord'

Janssen kijkt zijn ogen uit bij Fortuna: 'Geen rare speler voor Feyenoord'

15 May - 23:48
50

Theo Janssen denkt dat Zian Flemming een interessante speler voor Feyenoord kan zijn. De middenvelder van Fortuna Sittard blinkt het hele seizoen al uit en behoedde zijn ploeg zondag voor degradatie.

Als Fortuna zondag won van NEC, dan was het zeker van handhaving. Dankzij een goal en redding op de lijn van Flemming lukte dat. Janssen is onder de indruk. "Hij is gewoon een hele goede speler met een heel goede basistechniek", vertelt de voormalig middenvelder bij Studio Voetbal. "Hij heeft gewoon zó veel bijgedragen aan dit elftal. Zonder hem was Fortuna de nummer achttien van de Eredivisie. Als je kijkt naar het hele seizoen, is Flemming dé man die het verschil maakte."

Janssen denkt dat Flemming niet zou misstaan bij Feyenoord. "Stel dat Guus Til weggaat, dan zou ik het geen rare speler vinden voor Feyenoord. Ik vind dat dit een speler is die absoluut op een hoger niveau kan voetballen. Als je twee jaar achter elkaar twaalf goals maakt bij een club die onderin speelt, dan kun je dat bij Feyenoord ook. Het verschil is alleen: kun je straks met die druk omgaan? Daar zie je veel spelers toch onder bezwijken."

Pierre van Hooijdonk is ook gecharmeerd van Flemming. "Als ik hem zie, met interviews na afloop van wedstrijden: ik word daar vrolijk van, buiten het feit dat ik hem een geweldige speler vind. Alles wat hij doet is functioneel. Hij doet geen 37 scharen als het niet nodig is. Ik heb vanmiddag dat interview samen met Seuntjens bij ESPN gezien... Dat vond ik geweldig, dat tekent zijn persoonlijkheid."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s