AZ-aanhang keert zich tegen spelers en trainer: Dit was verschrikkelijk slecht

AZ-aanhang keert zich tegen spelers en trainer: "Dit was verschrikkelijk slecht"

16 May - 14:32
265

AZ gaat met kopzorgen de play-offs om Europees voetbal in. Niet alleen verloren de Alkmaarders zondag met 1-3 van RKC Waalwijk, de supporters keerden zich ook tegen de ploeg en technische staf. Owen Wijndal en Dani de Wit balen ervan.

De fanatieke AZ-supporters lieten al in de beginfase van de wedstrijd weten wat ze van het huidige seizoen vinden. 'Centen gespaard, maar het aanzien niet waard', luidde de tekst op een groot spandoek. Na twaalf minuten liep de Ben-Side vol, maar AZ ging er niet beter van spelen. Sterker nog, RKC won verdiend in Alkmaar. "Schaam je kapot", klonk het na de 1-3. De spelers en trainer Pascal Jansen, voor wie met witte zakdoekjes werd gewapperd, moesten het ontgelden.

"Dit was verschrikkelijk slecht", zegt Wijndal bij ESPN over de nederlaag. "Ik snap dat ze ontevreden zijn. Wij zijn ook ontevreden over onze resultaten, maar in de play-offs kunnen we het seizoen toch nog een beetje redden." Dani de Wit hoopt tegenover NH dat de harde kern 'nu zijn zegje heeft gedaan'. "Het helpt niet als ze ons blijven uitfluiten, al was het nu terecht." AZ speelt donderdag en zondag tegen sc Heerenveen om een plek in de finale van de play-offs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s