Vandaag heb ik wel mixed feelings, omdat het echt mijn laatste dag bij Ajax is

"Vandaag heb ik wel mixed feelings, omdat het echt mijn laatste dag bij Ajax is"

16 mei - 21:10 Laatste update: 16 mei - 21:10
76

Erik ten Hag viert maandagavond feest met de spelers en medewerkers van Ajax. Maandag is hij nog trainer van Ajax, dinsdag manager van Manchester United.

Ten Hag nam maandagavond tijd voor Rondo, waar hij een inkijkje gaf in zijn maandag, een dag na de laatste Eredivisie-speelronde. "We hebben een feestje met het personeel. We gaan het vieren met alle medewerkers van Ajax, want je doet het met elkaar. Vandaag heb ik wel mixed feelings, omdat het echt mijn laatste dag bij Ajax is. We hebben het geweldig afgesloten, vandaag heb ik van veel mensen afscheid genomen. Dat gaat met veel emotie gepaard."

"Ik heb een heel voldaan gevoel. We hebben vier jaar lang aan de top van de Eredivisie gestaan en bij vlagen betoverend voetbal gespeeld. Als we niet goed speelden, wisten we toch het resultaat te halen wat we graag wilden. Dat heeft prijzen opgeleverd, daar gaat het om. Ik heb mijn stinkende best gedaan en goede mensen om me heen gehad. We hebben de lat altijd hoog gelegd. Het is het werk van vele mensen."

Ten Hag ruilt Amsterdam in voor Manchester, waar de media nog net niet in de bosjes liggen. "Je weet dat het erbij hoort. Je moet zorgen dat je de kleedkamer runt en daar de focus houdt. Zij winnen wedstrijden. De media hebben effect en daar moet je je bewust van zijn, maar de kleedkamer bepaalt of je wel of niet wint."

"Ik ga nog niet naar Manchester, maar ga wel mensen van de club ontmoeten. Ik houd me bezig met de staf, de samenstelling, de voorbereiding en de selectie. Ik weet wat het verwachtingspatroon is. Er ligt veel werk voor ons", zegt Ten hag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s