Willem II heeft twee dagen na degradatie nieuwe directeur: 'Club spreekt me aan'

Willem II heeft twee dagen na degradatie nieuwe directeur: 'Club spreekt me aan'

17 May - 10:27
56

Willem II heeft twee dagen na de degradatie uit de Eredivisie zijn nieuwe technisch directeur gepresenteerd. Teun Jacobs komt over van Almere City en tekent een contract voor twee jaar.

Na het ontslag van Joris Mathijsen zat Willem II een aantal maanden zonder technisch directeur. Algemeen directeur Martin van Geel nam tijdelijk de honneurs waar, maar nu heeft Willem II een nieuwe td weten aan te stellen. Jacobs - van wie al duidelijk was dat hij zou vertrekken bij Almere City - is dinsdag gepresenteerd.

Jacobs is blij met zijn overstap, ondanks de degradatie van de Tricolores. "De club spreekt me aan", begint hij tegenover de clubkanalen. "Het shirt, de mogelijkheden, de wil om een opleidingsclub te zijn en natuurlijk de trouwe aanhang. Dat zijn facetten waar Willem II bekend om staat en waar ik graag onderdeel van uitmaak. Daar staat het niveau voor mij los van. Natuurlijk had ik zoals iedereen hier liever gezien dat de club erin was gebleven, maar dat is helaas niet de realiteit."

Martin van Geel heeft vertrouwen in de kwaliteiten van Jacobs. "Teun heeft in zijn carrière in verschillende voetbalfuncties ervaring opgedaan, waaronder in de eerste divisie. Hij heeft veel affiniteit en ervaring met het opleiden van jeugd en het actief betrekken van talenten bij het eerste elftal. Dat is en blijft een streven van de club. Ook zijn belangrijke eigenschappen van Teun dat hij openstaat voor nieuwe ontwikkelingen, communicatief vaardig is en een echte teamplayer is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s