Wormuth krijgt trap na uit Almelo: 'Aangegeven dat er wat moest veranderen'

Wormuth krijgt trap na uit Almelo: 'Aangegeven dat er wat moest veranderen'

17 May - 15:13
110

René Kolmschot was assistent van Frank Wormuth bij Heracles Almelo, maar moet na het ontslag van de Duitser nu zelf de club in de Eredivisie zien te houden. Hij erkent dat er behoefte was aan verandering.

Wormuth werd maandag de laan uitgestuurd door Heracles en Kolmschot geeft eerlijk toe dat hij dat wel aan had zien komen. "De clubleiding had al met spelers en staf gesproken en daar kwamen dingen naar voren, waardoor we dachten dat het zou kunnen gebeuren", vertelt de interim-trainer bij ESPN. "Ik heb zelf ook aangegeven dat er wat moest veranderen."

Tot in detail op die veranderingen ingaan wil Kolmschot niet, maar een steunbetuiging aan zijn voormalig collega zit er ook niet in. "Het ging erom dat er energie los moest komen. Soms moet er wat gebeuren en ik ben normaal niet van het ontslaan van de trainer, maar dat heeft de club wel gedaan. Ze moesten kijken of er nog energie in de groep kan komen en als die er niet in zit, of te weinig, dan moet je ingrijpen."

Met Kolmschot aan het roer speelt Heracles in de nacompetitie eerst een tweeluik tegen Excelsior. Woensdag staat de heenwedstrijd in Kralingen op het programma en zondag zal de return op Erve Asito gespeeld worden. Mochten de Heraclieden dat overleven, komen ze in de finale van de play-offs tegenover FC Eindhoven of ADO Den Haag te staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s