Schmidt neemt afscheid bij PSV: 'Ajax verdient het en we klagen ook niet'

Schmidt neemt afscheid bij PSV: 'Ajax verdient het en we klagen ook niet'

17 mei - 18:32
107

Roger Schmidt is in zijn afscheidsinterview bij PSV nog eens teruggekomen op de spannende titelstrijd met Ajax. Volgens de Duitse trainer heeft de Eredivisie een verdiende winnaar gekregen.

In de dagen vlak na de met 2-2 gelijk gespeelde wedstrijd tegen Feyenoord, waarin PSV een zeer discutabele strafschop tegen kreeg, meldde Schmidt dat de titelstrijd heel anders was gelopen als de beslissingen in Eindhovens voordeel uitgevallen waren. Nu kijkt de Duitser er anders op terug. "Wie na 34 wedstrijden bovenaan staat, is de verdiende kampioen", zegt hij tegen PSV TV. "Dat moeten we accepteren. We moeten ook niet klagen, want we hebben ons best gedaan."

De oefenmeester kan zijn spelers dan ook niets verwijten. "Natuurlijk denk je nog wel eens aan de wedstrijden met onnodig puntenverlies en had het kampioenschap het seizoen helemaal afgemaakt, maar we hebben er alles aan gedaan. Ajax had een sterk team, eindigt twee punten boven ons en toch hebben wij het goed gedaan. 81 punten is veel en als ik naar het hele seizoen kijk, is dat heel goed van de spelers. We kunnen tevreden zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s